Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Neklesa О$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2
|
1. |
Neklesa О. Analytical study of the model of capsule formation of the system "food lipids – calcium alginate" [Електронний ресурс] / О. Neklesa, Y. Yarantseva, Y. Pyvovarov, O. Grinchenko // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2017. - № 6(11). - С. 35-40. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2017_6(11)__6 Наведено аналітичне дослідження моделі процесу капсулоутворення системи "харчові ліпіди - альгінат кальцію", починаючи з оцінки технічних можливостей гідравлічної екструзійної головки для капсулювання до етапу формування термодинамічно стабільної ліпідної капсули. Одержані рівняння та моделі є аналітичним описом капсулоутворення та обгрунтовують тривалість утворення капсули, концентрації реагуючих компонентів і параметри технологічного циклу.
| 2. |
Neklesa О. A study of the effect of thermotropic polysaccharides on the properties of the alginate-calcium shell of an encapsulated fatty semifinished food product [Електронний ресурс] / О. Neklesa, Y. Yarantseva, O. Kotlyar, O. Grinchenko, Р. Pyvovarov // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2018. - № 2(11). - С. 29-38. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2018_2(11)__6 Наведено результати дослідження впливу термотропних полісахаридів і гліцерину на структурно-механічні властивості альгінат-кальцієвих оболонок продукції капсульованої з внутрішнім жировим вмістом. Установлено, що введення пектину низькоетерифікованого, агару та гліцерину призводить до зниження модуля пружності та збільшення модуля еластичності гелевих систем на основі альгіната кальцію. Результатом цього є збільшення коефіцієнту проникності оболонок капсул, що надає можливість контролювати вологоутримувальну та вологовиділяючу здатність оболонок капсул для забезпечення заданих органолептичних показників інноваційної продукції.
|
|
|